ANNONSE:

3 gode grunner til å eksfoliere huden

Denne skrubben har blitt en hverdagsfavoritt i ELLE-redaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Føles huden stram, tørr og irritert? Gjennom vinteren kan huden ofte kjennes litt ekstra tørr på grunn av kalde temperaturer ute og tørr luft inne.

Selv om du er flink til å bruke fuktighetsgivende produkter gjennom vintermånedene, er det essensielt at huden er mottakelig for de ulike ingrediensene – og det er her ansiktsskrubben kommer inn.

Så, om du klar for litt ny glød, bør du sjekke ut ett av våre favorittprodukter.

Hva er en ansiktsskrubb?

En ansiktsskrubb – også kalt peeling – er et kjent begrep innenfor hudpleie. Hovedmålet med en skrubb – enten det gjelder huden på kroppen eller i ansiktet – er å fjerne døde hudceller for å gi en sunn og frisk glød.

Vi skiller mellom det som kalles fysisk eller mekanisk eksfoliering (produkter med kornete konsistens) og kjemisk eksfoliering.

Fysisk eksfoliering – som gir umiddelbar effekt – fjerner fysisk de døde hudcellene, mens kjemisk eksfoliering inneholder ingredienser som løser opp bindingene mellom de gamle hudcellene og setter fart på cellefornyelsen.

Les mer om ZO Skin Health på zoskinhealth.no.

3 grunner til å eksfoliere huden

Fjerner døde hudceller

Ung og frisk hud fornyes cirka hver 28-30. dag, og døde hudceller erstattes naturlig med nye. Når vi derimot blir eldre, forlenges denne prosessen, og huden kan fort se grå og gusten ut fordi de døde hudcellene «hoper seg opp» på det øverste laget av huden – også kalt epidermis.

Ved å bruke en ansiktsskrubb «hjelper» vi huden med å fjerne de døde hudcellene, slik at prosessen går raskere.

Andre produkter absorberes bedre

Ved å fjerne døde hudceller, vil andre fuktighetsgivende produkter – som en maske, serum eller krem – kunne trekke lettere inn i huden for å tilføre og binde fuktighet.

Produkter som tilføres huden vil få mer optimale «forhold» etter en peeling, slik at man oppnår den ultimate effekten – uansett ønsket resultat.

Sminken legger seg penere

De fleste makeup-artister er enige om at en gjennomfuktet «canvas» er det beste utgangspunktet for en pen makeup. Det sier seg selv at foundation og andre sminkeprodukter vil legge seg ujevnt på en tørr og irritert hud – som også kan ha tendenser til flass.

Så ... skal du på fest, er det helt supert å bruke en skrubb noen dager i forveien – og gjerne samme dag – for det beste resultatet og den fineste gløden.

Hvorfor vi elsker ZO Exfoliating Polish

Den hydrerende skrubben ZO Exfoliating Polish fra ZO Skin Health inneholder fine magnesiumkrystaller som fjerner døde hudceller og øker cellefornyelsen for en klar, glatt og jevn hud. I tillegg til å virke lysnende ved hjelp av antioksidanter (tetrahexyldecyl ascorbat = stabilt c-vitamin ester), løser skrubben også opp talg og motvirker tilstoppende porer.

I februarutgaven av ELLE Norge, kåret vi fjorårets beste produkter – både nye og gamle favoritter – og ZO Exfoliating Polish er én av 17 produkter som har fått fast plass på baderomshylla.

Begrunnelsen lød som følger:

– Denne ultrafine skrubben med vitamin C er så deilig, og kan brukes hver dag for å effektivt fjerne døde hudceller. Huden føles myk og slett – og veldig ren. En hverdagsfavoritt!

Dette er et produkt som gir en følelse av skikkelig luksus, og gjør rett og slett morgen og/eller - kveldsritualet noen hakk bedre – og vel så det.Påfør skrubben etter rens mens huden fortsatt er fuktig. Masser i sirkulære bevegelser i ca. 1 minutt – tilfør mer vann om nødvendig. Skyll av. Bruk 2-7 ganger i uken.

Les mer om ZO Skin Health på zoskinhealth.no.

Powered by Labrador CMS