ANNONSE:

5 ting som overrasket oss med rynker og fine linjer

De fleste bruker en eller annen form for hudpleie, for det sier ekspertene at vi skal. Men betyr det egentlig så mye, at vi pleier huden? Vi har undersøkt alt vi lurer på om hudpleie til moden hud.

Publisert Sist oppdatert

Vi renser, vi skrubber, vi pleier med serum og krem. En god hudpleierutine med anti-age-effekt krever også litt forarbeid for å finne riktige produkter og ingredienser, som ifølge vitenskapen viser lovende resultater på rynkene. Men gjør alle våre anstrengelser egentlig en forskjell?

For kan man egentlig se forskjell på huden, hvis vi dropper å rense først – og trenger vi i det hele tatt hudpleie, dersom vi ikke har noe imot rynker? Vi har undersøkt fem ting ved hudpleie som skal forebygge rynker, som vi lenge har lurt på.

– Får jeg ikke rynker og fine linjer, uansett om jeg pleier huden min eller ei?

Det finnes utallige hudpleieprodukter på hyllene der ute, og vi kan ikke annet enn å undre oss over om de faktisk fungerer. For uansett hvor mye hudpleie vi bruker, kan vel ikke huden forbli glatt og spenstig for alltid?

Selvfølgelig kan ikke huden forbli rynkefri for evig. Men de siste årene har forskning vist at visse ingredienser i anti-age hudpleie faktisk har en dokumentert effekt.

En av disse er kollagen-peptider. Kollagen-peptider er signalstoffer, som forteller kroppen at den skal produsere mer kollagen. Med årene reduseres vår produksjon av kollagen, som er en av årsakene til at vi utvikler rynker og fine linjer. Kollagen-peptider gjør at huden i høyere grad kan danne nytt kollagen. Det bidrar dermed til å øke hudens spenstighet og minimere rynker og fine linjer.

En annen ingrediens, som ifølge forskning er effektfull mot aldringstegn, er B-vitaminet Niacinamid. Niacinamid omtales som en ekte multitasker når det kommer til hudpleie, og det motvirker blant annet pigmentering, urenheter og beroliger huden.

Allerede i 30-årene begynner fine linjer å bli permanente, og huden føles stram og tørr etter dusj og bad, så dersom du ønsker å bruke anti-age hudpleie, er dette et godt tidspunkt for å begynne.

Det er også lurt å vite at en velpleid hud er viktig for langt mer enn det ytre. Huden er vårt skjold mot verden, da en beskytter våre indre organer og regulerer vår kroppstemperatur. Nettopp derfor er det viktig at du passer godt på huden din, og sørger for å pleie og beskytte den.

– Hvordan pleier jeg huden, hvis jeg ikke orker å ha en lang hudpleierutine?

Vi er nok mange som har hatt som nyttårsforsett at i år skal vi starte hver dag med å pleie huden med en omfattende rutine bestående av rens, toner, serum øyekrem, krem og olje. Og likevel opplever vi ofte at vi heller prioriterer søvn framfor en lang og omfattende hudpleierutine.

Men sannheten er at få, enkle steg hver morgen er mer enn nok for å sørge for at du passer godt på huden din hele livet. Vi har testet Vichys Liftactiv Specialist B3 serum og Collagen Specialist dagkrem, samt Vichy Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+.

Step 1: Liftactiv Specialist B3 Serum

Serum er et konsentrert hudpleieprodukt som påføres før krem. Det har som formål å styrke og pleie intenst gjennom å trenge dypere inn i huden.

Når du har renset huden doserer du 3 – 4 dråper av Liftactiv Specialist B3 serum, som du fordeler i ansiktet med fingertuppene dine. Liftactiv Specialist B3 serum har en deilig lett og flytende konsistens og absorberes derfor raskt inn, uten at den føles fet. Etter bruk føles huden glatt, fuktet og myk og ser jevnere og mer glødende ut.

Liftactiv Specialist B3 serum inneholder niacinamid, også kjent som B3-vitamin, som er en effektiv multitasker i hudpleiens verden. Utover dette inneholder serumet et glykolsyrekompleks og peeling-ingredienser, som er spesielt gode, hvis du ønsker å minske pigmentering, rynker og fine linjer. Du finner det her.

Step 2: Liftactiv Collagen Specialist Day Cream

En dagkrem er tykkere i konsistensen enn et serum og bidrar til huden med masse fukt. Den forbedrer dessuten elastisiteten og holder huden smidig og sterk.

Du bruker Liftactiv Collagen Specialist Day Cream etter serum. Påfør en mengde krem på størrelse med en ert, og fordel kremen i hele ansiktet og dekolletage. Dagkremen føles som en mellomting mellom en gel og en krem, noe som gir den en silkemyk konsistens. Den gir en kjølende følelse på huden, trenger lett inn og etterlater huden spenstig og gjennomfuktet.

Liftactiv Collagen Specialist Day Cream inneholder masse næringsrike hudpleieingredienser som bidra til å fukte huden, gi glød og motvirke rynker og fine linjer. Vitamin C og kollagen-peptider forbedrer hudens spenstighet og reduserer synlig rynker fine linjer og pigmentering. Kremen inneholder dessuten niacinamid, som er et multifunksjonelt vitamin, som både utjevner hudtonen, fukter og beroliger huden. Du finner den her.

Step 3: Capital Soleil UV-Age SPF 50+

Solens stråler er en av de primære grunnene til at vi får rynker og andre aldringstegn. Der UVB-stråler er det som gir huden farge, er UVA-stråler det som forårsaker aldringstegn. En solkrem for ansiktet har som formål å beskytte huden i ansiktet mot solens stråler, og hvis du bruker en solkrem med en høy beskyttelsesfaktor, passer du best mulig på huden din.

Vichys Capital Soleil UV-Age SPF 50+ er en ultralett solkrem med anti-age-effekt og avansert beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Formelen er beriket med niacinamid, som utjevner hudtonen, peptider, som gir en glattere hud, probiotiske fraksjoner og Vichys vulkanske vann, som styrker hudbarrieren. Det betyr, at du får solkrem og hudkrem i ett og samme produkt, da solkremen forebygger rynker og fine linjer, pigmentflekker og oxidativt stress i huden forårsaket av UV-stråler. Den motvirker forurensningspartiklers negative effekt på huden og er dessuten vann- og svette-resistent.

Du påfører Capital Soleil UV-Age SPF 50+ i ansiktet og på halsen hver morgen, som siste steg i din hudpleierutine. Produktet kommer i en liten flaske, som er lett å ha med seg når du er på farten. Konsistensen på solkremen er flytende, som gjør den enkel å påføre i et jevnt lag. Den er usynlig når den kommer på huden, så du trenger ikke bekymre deg for hvite flekker. Sist, men ikke minst: Solkremen er lett og drøy i bruk, og føles ikke fet på huden som andre solkremer. Husk å riste flasken før bruk. Du finner den her.

– Er en god hudpleierutine det eneste som skal til for å passe på huden gjennom livet?

Reklamer vil ofte ha oss til å tro at vi kan kurere huden kun ved hjelp riktige produkter, og derfor kan vi fristes til å tro at dersom vi renser huden og bruker krem, trenger vi ikke tenke på annet.

Men det er mange andre ting du bør tenke over, dersom du vil passe godt på huden din. Vichy har lenge hatt et stort fokus på det de kaller exposome faktorer – altså alle elementer som påvirker hudens utseende, herunder miljøfaktorer, adferdsfaktorer og hormonelle faktorer.

Hormonelle faktorer: Du kjenner kanskje godt til følelsen av at pubertet, menstrasjonssyklus, graviditet og overgangsalder kan gi huden utbrudd. Dette der hormonelle faktorer som påvirker huden.

Miljøfaktorer: UV-stråling, forurensende stoffer og mikropartikler, temperaturer og luftfuktighet er alle miljøfaktorer, som kan ha innvirkning på din hud.

Adferdsfaktorer: Det er nok ikke første gang at du hører at det du putter i deg kan påvirke huden din. Kosthold, alkohol, røyk, og mangel på veske er alle eksempler på på adferdsfaktorer, som kan gjøre livet surt for huden din. Andre adferdsfaktorer, som kan påvirke huden negativt, er stress, mangel på søvn og fysisk aktivitet. Det samme gjelder hvis du oppholder deg i solen og ikke bruker solkrem.

– Utgjør det egentlig noen forskjell om jeg renser av sminken før leggetid, eller på morgenen?

Noen ganger kan vi være så trøtte om kvelden at vi ikke orker å bruke mer tid en høyst nødvendig på badet. Hudpleierutinen er ofte noe av det vi gjerne vil skippe, og for noen går det også helt fint å droppe rutinen en enkelt kveld, men i lengden vil det gå utover huden din.

Dersom du ikke fjerner sminke og renser huden før du legger deg, sitter både sminkerester, bakterier og lignende igjen i huden hele natten, og huden får ikke verken luft og ro. Dersom du bruker maskara er det også vigtig å fjerne denne før sengetud, da øyevippene lett knekker i møte med hodeputen, når de er stive og tørre.

– Jeg vet at det er mange ting som er dårlig for huden, men hva er det aller verste?

Det er mange ting vi bør beskytte huden mot, jo eldre vi bliver, og det er vanskelig å si hva som er det aller verste. Noen sier at solen er hudens verste fiende – og det er noe med det. I hvert fall kan den gjøre oss solbrente, fremskynde hudens aldringsprosess og gi rynker, pimentering og leverflekker.

Derfor er det vigtig at du beskytter huden din mot solen. Faktisk er det en god idé å bruke en generøs mengde solkrem for ansiktet hver dag, da du utsetter huden for UV-stråling hele året, så fort du går ut døren.

Vichys Capital Soleil UV-Age SPF 50+ er en ultralett solkrem, som beskytter effektivt mot både UVA- og UVB-stråler. Du finner den her.

Powered by Labrador CMS