ANNONSE:

Hanneli Mustaparta: –En duft er en så spesiell og unik gave å gi til noen du bryr deg om!

– Når jeg kjøper en duft til noen jeg elsker, vil jeg også være sikker på at personen elsker den like mye som jeg gjør...

Publisert Sist oppdatert

Jula er rett rundt hjørnet, og til årets store festsesong går Hanneli Mustaparta  gjerne for en duft som kler sesongens glitrende sminke og partyantrekk. Her forteller hun om parfymer til jul og hennes beste råd for å finne en velduftende julegave til noen du bryr deg om.

En parfyme er mer enn bare blomsternoter. Dufter er minner, assosiasjoner, holdninger og personlighetstrekk. Våre dufter sier mer om oss, vårt humør og preferanser enn du kanskje tror.

Nettopp derfor tenker Hanneli mye på dufter – både de hun bærer selv og de hun gir til andre. Denne julen er hun ambassadør for Carolina Herreras Good Girl, som etterlater et spor av blomsterduft, men som samtidig er forførende, elegant og varm.

I denne artikkelen kan du lese mer om Good Girl-duftene som Hanneli bruker i julesesongen, hennes forhold til de velduftende gavene og ikke minst om Carolina Herrera – den ikoniske motedesigneren som anser dufter som et uunnværlig tilbehør til antrekket ditt.

Hanneli Mustaparta om den velduftende gaven 

Hva tenker du på før du gir en duft til noen du bryr deg om? 

Når jeg kjøper en duft til noen jeg elsker, vil jeg også være sikker på at personen elsker den like mye som jeg gjør! Det kan være litt vanskelig, men jeg tror det handler mye om å følge magefølelsen. Jeg mener; hvis det er noen jeg elsker, så bør duften være noe jeg elsker også. Siden jeg kjenner personen, bør jeg også vite om denne personen liker en sterkere duft eller et mykere uttrykk, treaktige toner eller en floral følelse, og det er selvfølgelig ting å vurdere. Det bør imidlertid også gjenspeile hvordan jeg ser de.

Hvorfor er en duft en god julegave? 

Å gi en parfyme i gave er en veldig hyggelig og gjennomtenkt tanke. Det er ren luksus, for du innser aldri at du trenger en ny duft før du faktisk pakker den opp og kjenner hvor god den er. Duften vil alltid få deg til å tenke på personen som ga deg noe så vakkert – og når du bærer den nye signaturduften din, vil den alltid minne deg om en spesiell person. 

Hvilke elementer av en duft vurderer du før du bestemmer deg? 

Når jeg kjøper en duft til noen jeg har kjær, tenker jeg nøye igjennom de andre duftene jeg har lagt merke til at denne personen bruker. Søsteren min elsker for eksempel de treaktige, unisex- og mørke dufttypene, mens moren min liker duftene som er mer blomstrende. Min unge niese liker de jentete og søte duftene, og selv om jeg alltid har lyst til å følge magefølelsen, holder jeg meg også innenfor deres komfortsone. 

Går du for noe helt annet, vil det jo alltid være en risiko for at de ikke vil like gaven. Derfor har jeg alltid som mål å finne noe nytt og annerledes til de jeg kjøper en duftgave til – men innenfor deres sjanger.

Good Girl-duftserien

Carolina Herrera Good Girl EdP

Carolina Herreras ikoniske Good Girl er skapt som en manifestasjon til merkets hyllest til feminin styrke og frihet. Parfymen er feminin og forførende, men inneholder også en dybde som viser at duften er mer enn bare dens søte overflate.

 Good Girl er full av varme og sødme – akkurat som juletiden. Parfymen åpnes med den aromatiske duften av mandelnoter, som overtas av sødmen fra sjasminblomster og tuberose. Duftens basisnoter kompletteres med delikat kakao og dybden av tonkabønner. Den perfekte blandingen av duftinntrykk har gjort Good Girl til en moderne ikonisk parfyme, og er den femte mest populære duften for kvinner i verden.

Carolina Herrera Good Girl Blush EdP 

Denne florale Eau de Parfum er perfekt for julens glitter og glamour. Good Girl Blush er en fersk nytolkning av den originale Good Girl. Vanilje- og tonkabønner gir duften en interessant og dualistisk base. I kombinasjon med blomsternoter frembringer parfymen en floral og frisk duftsignatur som er perfekt for den moderne kvinnens frie sinn – og ønske om å bruke akkurat de skoene hun ønsker. 

Good Girl Blush introduserer sprudlende hjertenoter av dyrebare, vakre og velduftende blomster håndplukket av Quentin Bisch, skaperen av duften. Samspillet mellom romantiske peoner og den eksotiske hvite ylang ylangen skaper en duft som på samme tid er sensuell og sterk, pudret og eksplosiv. 

Finn din favorittduft fra Good Girl-serien her.

Carolina Herrera: En feminin nyklassiker

Historien om Carolina Herrera startet i 1950-tallets Venezuela, motedesignerens hjemland, hvor hun begynte å designe kjoler allerede i tenårene. Med øye for sitt elegante snitt og fargekombinasjoner, var klærne hennes noe spesielt helt fra starten av. Faktisk så iøynefallende at den legendariske Vogue-redaktøren Diana Vreeland inviterte Carolina Herrera til å presentere sin første kolleksjon på New Yorks eksklusive Metropolitan Club – og det ble en umiddelbar suksess.

Derfra var det bare én vei for Carolina Herrera, og i dag er hun en av verdens mest fremtredende designere. Inspirert av de mange formene for skjønnhet som mennesker innehar, har hun vært en skaper av estetikk gjennom hele sin karriere. Klær som både er klassiske og elegante, men likevel utfordrende og nyskapende.

Hun har selv forklart at eleganse, skjønnhet og femininitet er tre nøkkelelementer i kolleksjonene hennes, og at hun er inspirert av ideer fra fortiden, som hun gjenskaper i form av moderne plagg. 

I dag er Carolina Herrera et internasjonalt motehus kjent for å omfavne selvtillit og glede med sin fargerike tilnærming til livet. I følge Carolina Herrera er mote magisk; som en elegant drøm som inspirerer oss – og som relaterer seg til verden vi lever i.

Det velduftende tilbehøret

 I 1988 lanserte Carolina Herrera sin første duft i det som senere skulle bli en omfattende og pirrende duftgarderobe, med glade dufter som perfekt komplementerer designerens fargerike kolleksjoner.

 I 2016 ble Good Girl-serien lansert, og med sin ikoniske stiletthæl har den florale Good Girl-duften blitt en klassiker å regne, rangert blant de fem mest solgte duftene i hele verden. 

Det siste tilskuddet til Carolina Herreras duftunivers er den feminine Good Girl Blush, som med sine fine farger og blomsteruttrykk er perfekt for sesongen vi går i møte.

Powered by Labrador CMS