ANNONSE:

Den ultimate mascara-guiden

Lengde, volum eller det naturlige? Her er alt du trenger for å oppnå din ønskede mascara-look.

Publisert Sist oppdatert

Synes du det kan være vanskelig å skape den hverdagslige og chice vippelooken eller den dramatiske lengden med massivt volum. Eller mangler du mascaraen som gir vakre, adskilte vipper?

I denne artikkelen finner du alt du trenger, hvor vi har testet mange mascaraer og samlet all kunnskapen du trenger for å mestre vippe-looken.

Børsten må ha riktig størrelse og helst være laget av det materialet du liker best; formelen skal være i en svart nyanse du foretrekker, og den skal helst ikke lage skygger under øynene eller drysse når den tørker.

Den må verken være for klumpete eller for rennende, og ideelt sett må den kunne skape akkurat den mascara-looken du forestiller deg, uten at du trenger å anstrenge deg for mye. Det kan være litt av en oppgave å finne mascaraen som dekker akkurat de behovene og ønskene du har for din vippe-look. Og hva gjør du i morgen, når du ønsker at vippene dine skal gjøre litt mer ut av seg enn de gjør i dag?

Jakten på den rette mascaraen (eller mascaraene!) er en av sminkeverdenens eldste sagaer, men med denne artikkelen kan du forhåpentligvis avslutte søket en gang for alle.

Med de riktige produktene og kontroll over teknikken når du legger mascaraen din, kan du variere utseendet i det uendelige. I denne artikkelen har en av ELLEs kommersielle redaktører, Natalie Khayat, testet fire mascaraer fra Lancôme som du kan mikse og matche, slik at du er dekket uansett hvilket utseende du går for.

1: Hypnôse Mascara: Skreddersy vippene dine

Før og etter med Lancôme Hypnôse Mascara.

Mascara: Hvis du er typen som liker å variere mascara-looken din, avhengig av hvilket humør du er i, trenger du en mascara som er designet slik at du kan skreddersy utseendet ditt. Her er Lancômes Hypnôse Mascara ikonisk – og med god grunn.

Med sin mellomstore børste, som er designet med så mange som 1000 hår, kan du enkelt fange alle de små vippene uten at utseendet blir for dramatisk ved første strøk. Mascaraen gir et kullsort utseende som verken klumper seg, drysser eller gnis av på huden rundt øynene.

Det som gjør Hypnôse til noe helt spesielt er den slanke formen, som sørger for at du kan bygge den opp fra den naturlige hverdags-looken til den dramatiske kvelds-looken. Faktisk kan mascaraen gi deg opptil 8 ganger mer volum hvis du bare tar deg tid til å legge på noen ekstra lag.

Teknikk: Hvis du vil ha hverdags-looken, krever ikke Hypnôse Mascara mye arbeid. Masser mascaramassen forsiktig inn i tuben slik at produktet blir jevnt fordelt på børsten før du trekker den sakte opp. Påfør mascaraen på de øvre vippene i en liten sikksakkbevegelse for å skille vippene. Hvis du ønsker, bruk mascara på de nedre vippene også.

Hvis du ønsker å bygge opp looken, kan du ganske enkelt legge på flere lag til du føler at du har fått riktig volum. Det fineste resultatet får du hvis du bygger opp mascaraen mens den fortsatt er våt.

Unngå at mascaraen smitter av

Sitter mascaraen perfekt når du går hjemmefra, for så å migrere nedover og legge seg inn i huden under øynene som mørke ringer? Da kan det hende at du har glemt å «sette» makeupen.

Den beste måten å unngå at mascaraen smitter av, er å sette concealeren eller foundationen i øyeområdet med et setting-pudder før du påfører mascaraen. La all sminke tørke helt før du avslutter med en god settingspray.

2: Hypnôse Drama: Hverdagsdrama – eller bare drama

Før og etter med Lancôme Hypnôse Drama Mascara.

Mascara: Ønsker du at vippene være fyldige og intense – men samtidig naturlige – hvor vippene fremstår som lange og separerte?

Hypnôse Drama Mascara er den mer intense versjonen av den klassiske Hypnôse. Du får den samme gode mascaraen, som med en tett børste skiller vippene uten å klumpe seg, drysse eller smitte av.

I motsetning til den klassiske Hypnôse, har Drama-varianten en buet børste, som gir enda mer tetthet og fylde. Bruk den for en slående hverdags-look, eller bygg den opp for en glam-inspirert festlook. Hvis du gir de ytre vippene litt ekstra kjærlighet, er børsten ideell for å 'løfte' vippene og gi en elegant og litt drømmende effekt.

Teknikk: Har du valgt Hypnôse Drama er det viktig å lære seg å kjenne den buede børsten, da den er ditt verktøy for den elegante vippe-looken! Start med å snu børsten med fordypningen mot vippene. Denne siden skal brukes til å volumisere og påføre produktet. Påfør mascaraen med en liten sikksakkbevegelse fra rot til spiss. Når du synes du har fått nok volum på vippene, snu børsten. Bruk sløyfen til å skille øyevippene for det definerte og intense utseendet. Se videoguiden for referanse.

Definer mascara-looken

Du har kanskje aldri tenkt på hvor mange forskjellige mascara-looks som som finnes – og hvor viktige vippene dine er for resten av uttrykket ...

Legg noen strøk på de øverste vippene, og du får en naturlig hverdags-look. Legg litt mascara på de nedre vippene, og du får en litt mer uttrykksfull look til hverdags og fest. Sett ekstra farge på de ytre vippene for en fin cat-eye til middagsdaten, eller gå for flere lag for å skape drama når du skal ut på byen byen og danse.

3: Lash Idôle: Curvy cat eye

Før og etter med Lancôme Lash Idôle Mascara.

Mascara: Det er ingen tvil om at Lash Idôle Mascara er det riktige valget for deg som foretrekker at mascarabørsten din er laget av gummi. Børsten er utviklet med 360 såkalte mikrohår som fanger selv de minste vippene. Børsten er dermed spesialdesignet for å gi tetthet, volum og en naturlig intensitet. Mascaraens unike formulering er både klumpfri og dryssfri, noe som betyr at du enkelt kan bygge den opp fra hverdag til fest med bare noen få strøk.

Det helt spesielle med Lancôme Lash Idôle Mascara er at den er fantastisk å forme. Med denne kan du lage den buede looken eller en elegant cat-eye-effekt selv - og ikke vær redd: Det krever ingen ekstra verktøy eller noen spesielle ferdigheter.

Teknikk: Lash Idôle fra Lancôme har i likhet med Hypnôse Drama Mascara en buet børste, og børsten må brukes på nøyaktig samme måte for best resultat. Start med å vri børsten med fordypningen mot vippene for å påføre produktet og tilføre volum. Når du synes du har fått nok volum, snur du børsten med sløyfen utover og bruker de litt lengre gummihårene for å skille vippene.

Lash Idôle fra Lancôme gir buede og adskilte vipper med pent volum.

Den buede vippen (uten vippetang)

Vippene ser fyldigere, lengre og mer voluminøse ut hvis de har en dynamisk oppadgående bue. Siden en vippetang kan være litt hard og lett kan rive av noen av de dyrebare vippene, er det ikke alltid den optimale metoden for å forme vippene. Her er det mer skånsomt å bruke innsiden av en skje eller rett og slett hvile en finger på vippene mens mascaraen tørker. På denne måten 'løfter' du vippene, og dette gir den fine og buede effekten.

Se om nødvendig videoguiden under neste punkt for referanse.

4: Monsieur Big: Ville festvipper

Før og etter med Monsieur Big Mascara fra Lancôme.

Mascara: Glem den diskrete vippe-looken, for med Monsieur Big Mascara får du masse volum. Med sin store, myke børste kryper børstens vippehår langs vippene, og resultatet blir et vilt og fyldig utseende. Monsieur Big gir opptil 12 ganger mer volum, noe du definitivt kan se på før- og etterbildene.

Monsieur Big er den perfekte mascaraen å ha i sminkevesken til en spesielt anledning eller om du ønsker en litt villere hverdagslook. Uansett anledning kan du være sikker på at WOW-vippene dine synes lang vei.

Teknikk: Monsieur Big har en rett børste som med sine mange myke vippehår maler vippene kullsvarte med kun et enkelt lag mascara. Denne er for deg som bryr deg mer om at vippene er ville og voluminøse enn raffinerte, men selv om den ikke er laget for det glamorøse utseendet, kan du enkelt få til den hvis du mestrer teknikken.

Plasser først børsten forsiktig mot roten av vippene. Børsten er stor, så det er bedre å starte litt for langt ute enn litt for langt inne. Før børsten oppover vippene i små sikksakkbevegelser og fortsett til du synes du har det rette utseendet. Ønsker du en elegant bue kan du la en finger hvile midt på vippene mens mascaraen tørker. Se videoguiden nedenfor for referanse.

Monsieur Big Mascara er for deg som vil ha de villeste vippene til festen.

Lancôme: Lengde, fylde og intensitet

I mer enn to tiår har Lancôme spesialisert seg på kunsten å lage den perfekte mascaraen for ethvert behov. Det franske skjønnhetsmerket har dermed en rekke mascaraer i sortimentet; inkludert den ikoniske Hypnôse og Hypnôse Drama, den nye klassikeren Lash Idôle og Monsieur Big for dagene som krever litt mer. Se hele utvalget av mascaraer, pleiende vippeprodukter og serum for å gi ekstra lengde og volum på lancome.no.

5: Stell, forbered og påfør: Hele rutinen

Før og efter Lancôme Cils Booster Serum, Lancôme Cils Booster Mascarabase og Lancôme Hypnôse Mascara.

Verktøy: Lange og vakre vipper er målet, og nettopp derfor er det en veldig god idé å investere litt tid og kjærlighet i dem. Det er viktig å bruke forebyggende tiltak med næring og fuktighet, som vil styrke vippene på sikt.

1: For det første har vippene godt av et pleiende element som styrker og hindrer at de utsatte hårene slites ut for tidlig. Her inneholder Lancôme Cils Booster Lash Serum den perfekte kombinasjonen av milde ingredienser for å beskytte vippene slik at levetiden deres forlenges. Etter ca. 4 uker vil du kunne begynne å se de første resultatene av serumets pleiende effekt. Vippene virker styrket, tettere og fyldigere. Serumet er laget under tilsyn av øyeleger og passer for alle øyne – også sensitive.

2: Etter pleie kan det være lurt å bruke en mascarabase før du bruker mascaraen. Akkurat som en primer gir en jevnere foundation på huden, hjelper en mascarabase med å skape en jevnere base for mascaraen din. Lancômes Cils Booster Mascarabase gir både lengde og volum, og bruker du den under mascaraen kan du oppnå den ultravoluminøse looken på et blunk.

3: Sist men ikke minst, favorittmascaraen må selvfølgelig fullføre looken. I videoen under bruker vi Hypnôse Mascara, som er bra til både hverdag og fest fordi den kan bygges opp til en full look. Vil du vite mer om Hypnôse Mascara, kan du lese mer om det lenger opp i artikkelen.

Teknikk:

1: Lancôme Cils Booster Lash Serum

Bruk det nærende serumet på vippene både morgen og kveld. Påfør det på vippekanten og på selve vippene. Vent 90 sekunder før du påfører neste produkt i rutinen.

2: Lancôme Cils Booster Mascara base

Plasser børsten ved roten av vippene og påfør den hvite mascarabasen i sikksakk-bevegelser, akkurat som du ville brukt mascaraen. Påfør et jevnt lag som ikke er for tykt.

3: Hypnôse Mascara

Prikken over i-en: En svart mascara som gir et fyldig utseende, akkurat slik du vil ha den. Påfør mascaraen din med små sikksakkbevegelser og bygg den opp med så mange lag du vil. Med Hypnôse kan du skape en sensasjonell look, men du kan også nøye deg med noe litt mer diskret til hverdagen. Eksperimenter og finn metoden som passer deg.

Den komplette rutinen for vippene fra Lancôme: Cils Booster Lash Serum og Cils Booster Mascara base. Kombiner de to produktene med din favorittmascara hver morgen. I videoen bruker vi de to produktene sammen med Lancôme Hypnôse Mascara.

Powered by Labrador CMS