ANNONSE:

Dette er produktene som kan reparere huden din etter sommeren

En solrik sommer gjør mye med huden vår. Noen opplever ujevn pigmentering, mens andre opplever at huden ser mer livløs ut. Heldigvis finnes det gode produkter som kan få huden tilbake i god form.

Publisert Sist oppdatert

Solen påvirker huden vår, og for noen gir det store konsekvenser. 

– Huden blir utsatt for alle mulige typer lys om sommeren, forteller hudlege Dr. Michael Zangani. Han er en av Norges mest anerkjente hudleger, og har gode råd for hvordan man best tar vare på huden etter en lang sommer. 

Ifølge Dr. Zangani så er det ikke bare de «vanlige» strålene, som vi alle kjenner til, som er farlige. Han forteller om både infrarøde stråler, og i all hovedsak hele lysspekteret som kan påvirke huden vår opp til et døgn etter eksponering for solen. Nyere forskning viser at hele lysspekteret kan forårsake for tidlig aldring av huden. 

– Etter brunfargen forsvinner vil nesten alle oppleve en forverring av hudtilstanden, advarer Zangani.

Hjelp huden tilbake i form 

Heldigvis finnes det løsninger, og ikke minst gode produkter, som vil bidra til å få huden tilbake i toppform. 

Det mange ikke vet er at solen stimulerer till økt talgproduksjon, og at talg kan føre til inflammasjon i huden. Ifølge hudlegen er en av hemmelighetene til glødende hud eksfoliering. 

– Å eksfoliere huden er ett av mine beste tips for å få skikk på den etter sommersesongen. Dessuten blir det enklere for huden å ta imot andre produkter når de døde hudcellene fjernes. 

– Når brunfargen forsvinner, og det ligger igjen et lag med døde hudceller, kan huden se grå og sliten ut. Å eksfoliere huden jevnlig bidrar derfor til en glattere, renere, strammere og mer vital hud. Ved å fjerne døde hudceller kan produksjon av nye hudceller stimuleres, slik at huden fornyes. Dette kan bringe tilbake gløden som fort blir borte når brunfargen forsvinner, forklarer hudlegen.

Hudlegen oppfordrer alle som ønsker å reparere huden å bruke produkter med antioksidanter. I tillegg til å bruke solkrem med høy faktor året rundt.

Dr. Michael Zangani.

Lag en god plan 

Dr. Zangani forteller at de aller fleste har god effekt av å bruke retinol. 

– Retinol kan fremskynde cellefornyelsen, slik at nye friske hudceller kommer opp til hudens overflate raskere. 

Ifølge hudlegen gir retinol en jevnere hudtone og setter den i reparasjonsmodus. 

– Gjennom retinol fremmes kollagenproduksjonen i huden noe som resulterer i strammere og fastere hud. Kollagenet vi naturlig har i kroppen reduseres med alderen, men kan også bli skadet av UV stråler, sier han. 

Kort oppsummert øker retinol hudens evne til å jobbe bedre slik at du kan bli kvitt skadene i huden.

– Det aller viktgste du kan gjøre for huden din er å finne et krem-system som virker optimalt for din hud. Dessuten er en behandlingsplan som du kan sette opp sammen med hudlegen eller hudpleieren din alfa og omega, sier Dr. Michael Zangani. 

Kom tidlig i gang med ak:ve produkter 

Dr. Mette Haga har jobbet åtte år på Akademikliniken. Hun er lidenskapelig opptatt av hud og forbedring av hudskader. 

– Mitt aller beste tips til alle som er opptatt av å ta vare på huden sin er å ikke utsette å begynne med aktive kremer. Og å bruke solkrem, året rundt, og hver dag, sier hun. 

Selv elsker Mette blant annet ZO Daily Power Defense på dagtid, som styrker hudbarrieren og tilfører antioksidanter. Hver kveld sverger hun til ZO Wrinkle + Texture Repair for tilførsel av retinol som forbedrer hudstrukturen og reduserer linjer og porer. En annen favoritt er ZO Illumination AOX Serum som støtter hudbarrieren og gir en ekstraordinær glød. Og, hun renser huden religiøst morgen og kveld. 

– Å oppdage ZO Skin Health og å få mulighet til å begynne å jobbe med denne serien profesjonelt har virkelig vært en spennende reise. Jeg bruker jo kremsystemet selv, men jeg ser også mange pasienter som har utrolig god effekt av å bytte ut hudpleien sin. Det er en virkelig oppside av yrket mitt. Jeg er oppriktig glad for å kunne hjelpe andre med å ta bedre vare på huden sin, forteller hun.

– Det vi alle ønsker oss er en sunn hud som ser naturlig ut, og at vi tar vare på det vi allerede har. Det oppnår jeg både for pasientene mine og meg selv med å bruke ZOs hudpleiesystem. ZO er en av verdens mest velrenommerte medisinske hudserier. 

Les mer på www.zoskinhealth.no

ZO WRINKLE + TEXTURE REPAIR

Er en ZO superhelt for aldrende og solskadet hud. Med potent retinol bidrar denne kremen til å redusere fine linjer og rynker, forbedre hudkvaliteten og gi en fastere hud. Som en ekstra bonus kan den gi en flott glød.

ZO DAILY POWER DEFENSE

Spekket med antioksidanter og ZO sin nyeste teknologi ZPOLY hindres skade forårsaket av inflammasjon og huden styrkes. Spesielle enzymer støtter naturlig cellereparasjon for å sikre en sunn hud.

ZO RETINOL SKIN BRIGHTENER

Har du fått en ujevn hudtone etter sommeren, så jobber denne kremen målrettet for å gi en jevnere, klarere hudfarge og en sunnere hud. Produktet reduserer rødhet og bidrar til å forebygge ny misfarging. Finnes i 3 ulike konsentrasjoner retinol; 0,25%, 0,5% og 1%, og kan også brukes på kropp.

ZO COMPLEXION RENEWAL PADS

Dette er effektive pads som bidrar til å redusere talg og tilstoppede porer samtidig som de har en mattende effekt på huden. Padsene har en en spesiell struktur som gir en mild eksfoliering av døde hudceller.

ZO GROWTH FACTOR SERUM

ZO Growth Factor Serum – er litt magi på boks. Serumet bidrar til å forebygge aldringstegn, gjøre uttrykkslinjer mykere og styrke huden. Serumet passer for de fleste hudtyper med moderate aldringstegn.

Powered by Labrador CMS