ANNONSE:

Fastere og mer fyldig hud – alt du må vite om retinol

Hva er egentlig Retinol og hvordan kan denne ingrediensen styrke din hud? Her får du alle, i tillegg til fem tips om produkter for moden hud.

Publisert Sist oppdatert

Vi er midt i vintersesongen – årstiden som er mest «stressende» for huden. Følelsen av tørr og stram hud er noe vi alle vil slippe. Når huden eldes mister den spenst og glød, og da er det desto viktigere å gi huden fukt og riktige produkter. Kanskje har du allerede hørt om hudpleieingrediensen retinol, eller kanskje er du helt nybegynner når det kommer til hudpleie og vil lære deg alt mulig om både hudpleie og ingredienser.

Dermatolog, Asal Leijonhufvud

Dermatologen Asal Leijonhufvud vet alt om retinol og hvorfor du skal velge et serum med denne ingrediensen. Her deler hun sine beste tips:

Hva er et serum?

– Et serum er et produkt som inneholder en høy konsentrasjon av aktive ingredienser som kan jobbe med ulike hudtilstander. Du bruker et serum etter rens og før dag- eller nattkrem.

Hva er egentlig Retinol?

– Retinol er en form for A-vitamin som eksfolierer huden og reduserer fine linjer.

Hvorfor skal man bruke Retinol serum?

– Retinol jobber med de fine linjene og ujevnheter i huden.

Kan man bruke Retinol sammen med et annet serum?

– Å kombinere Retinol serum med Hyaluronsyre gir deg en ekstra fukt-boost, så det går absolutt.

Hvor ofte kan man bruke Retinol serum?

– Ettersom Retinol er en sterk ingrendiens, vil jeg anbefale at du begynner én gang i uken, og deretter øker.

Når skal man bruke Retinol serum?

– Gjerne på kvelden da huden kan bli ekstra følsom for lys, og glem aldri å bruke solbeskyttelse på dagen.

5 produkter huden din kommer til å like

L'Oréals hudpleieserie Revitalivt Laser inneholder inneholder fem produkter som hjelper med å synlig redusere tegn på aldring.

L'Oréal Paris Revitalift Laser Pure Retinol Night Serum

Hudens tekstur forbedres, ser yngre ut og oppleves mer strålende, og etter et par måneders bruk er dype rynker synlig redusert. Passer for deg som vil redusere rynker i pannen, rynker ved øynene og rynker på overleppen. Introduser produktet gradvis, da dette er en kraftig ingrediens.

L'Oréal Paris Revitalift Laser Day Cream SPF25

En dagkrem for deg som er 40+ og vil ha et effektivt produkt som jobber mot alderstegn som rynker og mørke flekker. Produktet gir en fastere hud og er beriket med hyaluronsyre som gir ekstra fukt. Når man bruker produkter med aktive ingredienser som pro-retinol er det ekstra viktig å bruke solfaktor i sin daglige hudpleie.

L'Oréal Paris Revitalfit Laser Day Cream

En trippelvirkende dagkrem beriket med tre toppingredienser. Pro-retinol hjelper med å minske synlige tegn på rynker, hyaluronsyre fyller ut huden med fukt og vitamin Cg korrigerer ujevnheter i hudtonen og gir den glød. Du vil umiddelbart kunne føle at huden føles mer gjennomfuktet og jevn. Etter en uke har fine linjer synlig minsket, og etter en måned vil huden oppleves fastere og mer glødende.

L'Oréal Paris Revitalift Laser Night Cream

Den trippelvirkende nattkremen er i likhet med dagkremen fylt med tre toppingredienser. Pro-retinol som minsker synlige tegn på rynker, hyaluronsyre om gir fukt og korrigerer mørke flekker samt ujevnheter i huden. Etter en måneds bruk vil du oppleve at hudteksturen er jevnere. Bare etter én ukes bruk kan du se at fine linjer er synlig redusert.

L'Oréal Paris Revitalift Laser Eye Cream

Glem ikke øyekrem. Denne inneholder Pro-Xylane, hyaluronsyre og LHA. Produktet inneholder også koffein som virker oppfriskende og oppstrammende for huden. Kombinasjonen med metallapplikatoren og koffeinet gjør at blodsirkulasjonen settes i gang og synlige trøtthetstegn minsker raskere.

Powered by Labrador CMS