ANNONSE:

Guide: Slik farger du håret hjemme

Steg-for-steg.

Publisert Sist oppdatert

Er du klar for at det skal skje noe nytt med lokkene dine? Hvis du vet hva du gjør, kan du enkelt farge håret hjemme. Her får du vår guide til hjemmefarging.

En ny hårfarge kan virkelig skape forandring for utseendet ditt, men hvis du vil farge håret hos frisøren, kan det fort bli en dyr fornøyelse. Derfor kan det være lurt å ta saken i egne hender.

Hjemmefarging kan virke litt skremmende å begi seg ut på, men med riktig veiledning kan du lett få et flott og naturlig resultat ved å farge håret selv. Prosessen er helt ufarlig, og det er faktisk mye enklere enn du tror. Du sparer også mye ved å ikke dra til frisøren. Smart!

Her får du den komplette veiledningen for hjemmefarging av hår.

Veiledning: Slik farger du håret hjemme

1. Bestem deg for en farge

Det første steget er selvfølgelig å velge hvilken hårfarge du ønsker. Hvis du vil farge håret hjemme, anbefales det å velge en farge som er nær din egen, eller bare farge etterveksten i stedet for hele håret. En tommelfingerregel er å bare endre hårfargen to toner av gangen.

Husk å ta vare på håret ditt. Hvis det er veldig slitt, anbefales det ikke å farge det lysere da det vil skade håret. I stedet kan du farge det i en mørkere nyanse.

2. Velg riktig nyanse

Når du farger håret selv, er det lurt å vite hvilken hudtone du har. Hvis huden din er lys og "kald" i tonen, vil hårfarger som også er kalde passe godt til deg. Hvis hudtonen din er varm, vil en varmere hårfarge kle deg best.

Hvis du er usikker, har L'Oréal Paris gjort det enkelt for deg. De har nemlig utviklet hårfargeserien Excellence Universal Nudes. Her finner du åtte nyanser som er designet for å passe til alle hudtoner i verden. Så her er det helt sikkert også en farge for deg.

På hårfarge-esken finner du ofte et kommatall. Det kan for eksempel stå 5,3 eller 530. Her indikerer 5-tallet fargetonen - som er en lys brunfarge - mens kommatallet eller tallet etter angir refleksen.

I L'Oréal Paris' hårfargeserie Excellence Universal Nudes står det ikke et kommatall, men for eksempel "5U". U-refleksen i hårfargen er en perfekt blanding av kalde og varme reflekser, som er spesielt utviklet for å komplementere alle hudtoner, slik at du får et naturlig og flatterende farge-resultat. På den måten trenger du ikke å være redd for å velge en hårfarge med en refleks som ikke passer til deg. Det blir ikke enklere å farge håret hjemme enn dette.

Excellence Universal Nudes

Med hårfargeserien Excellence Universal Nudes fra L’Oréal Paris kan du fremheve din helt egen - og helt perfekte - refleks. Refleksen U er nemlig en unik blanding av kalde og varme reflekser som passer til alle hudtoner og gir et fargeresultat som ser naturlig ut.

Hårfargene er testet på hele 117 forskjellige hudtoner for å representere mangfoldigheten i alle verdens hudtoner. Dette bidrar til å sikre at de åtte forskjellige nyansene passer til hver teints unike undertoner. Hårfargene er også ammoniakkfri og gir opptil 100 % gråhårsdekning. Les mer her.

3. Påfør vaselin eller balsam på huden

En av de tingene som gjør det litt nervepirrende å farge håret hjemme, er frykten for å få hårfarge på huden og måtte gå rundt med mørke flekker i pannen i flere dager. Det er vanskelig å unngå disse fryktede flekkene av hårfarge uten noen gode triks, men her er vaselin en ekte vinner.

Påfør vaselin eller balsam på huden rundt hårfestet og ørene - og andre områder som gir grunn til bekymring - før du begynner å farge håret. På den måten unngår du at huden din blir farget. Husk også å bruke plasthansker.

4. Følg bruksanvisningen

Nå er du klar til å farge! Det er veldig viktig at du følger bruksanvisningen på hårfargen slavisk, for her finner du all den informasjonen du trenger. Der står både optimale virketider - som du virkelig bør følge - samt en guide til hvordan hårfargen skal fordeles, avhengig av om du bare skal farge etterveksten eller hele håret.

5. Fordel fargen grundig

Hvis du skal farge hele håret, så fordel fargen jevnt og masser den grundig inn i håret. Begynn ved hårrøttene og jobb deg nedover i lengdene. Hvis tuppene dine er veldig slitte eller lyse, kan du vente med å trekke fargen ned mot tuppene til de siste 10-15 minuttene, siden tuppene vil ta til seg fargen bedre enn resten av håret.

Hvis du bare skal farge etterveksten, del håret ditt inn i flere seksjoner. Bruk en kam eller enden av børsten til å dele håret i fire seksjoner med en midtskill fra panne til nakke og en skill fra øre til øre. Fest klips på de seksjonene du ikke jobber med å farge. På den måten gjør du fargingen mye enklere for deg selv. Nå kan du fordele farge håret fra bunnen, seksjon for seksjon, med børsten.

6. Skyll godt ut

Når virketiden er over, må fargen skylles ut, og her vil du være grundig slik at du ikke ender opp med fargede flekker på t-skjorten din etterpå. Men for sikkerhets skyld kan du likevel ta på deg en gammel t-skjorte som du ikke bryr deg om å få flekker på, i tilfelle du har gått glipp av en liten tust.

Unngå å vaske håret med sjampo når du skyller ut fargen. Risikoen er nemlig at resultatet ikke holder like godt.

Hvis du har litt farge på huden som du ikke får av etter at du har skylt ut fargen, frykt ikke - vaselinen er også din venn i nøden! Masser litt vaselin på den fargede flekken til den forsvinner.

7. Behandle håret etterpå

Du bør behandle håret etterpå med den nærende hårkuren som følger med i pakken. Den gjør håret skinnende og mykt og holder på fargen uke etter uke.

Les mer her.

Powered by Labrador CMS