ANNONSE:

Hudterapeuten tipser – 4 tips for en optimal  hudpleierutine

Vinterkulden er her og hudpleierutinen trenger en oppdatering. Her deler hudterapeut Emelie Johansson fra Skincity sine fire beste tips til hvordan du kan lage en effektiv hudpleierutine tilpasset årstiden.

Publisert Sist oppdatert

Annonse i samarbeid med Skincity.

Koreansk hudpleie, «glass skin» og dobbel rens – hudpleie har aldri vært mer trendy. Men hudpleiejungelen er stor og kan føles forvirrende. Hvordan setter du opp en tilpasset hudpleierutine for deg, hvilke produkter er det viktigste å prioritere?

Emelie Johansson er utdannet hudterapeut og jobber for tiden hos Skincity – en online destinasjon for hudhelse, som tilbyr profesjonell hudpleie og hudpleiende makeup, med kostnadsfri rådgivning fra utdannede hudterapeuter.

Vi har tatt en prat med Emelie Johansson, hudterapeut i Skincity, om hudpleie hva du må og ikke må gjøre og hvordan du kan sette opp en hudpleierutine som faktisk gjør en forskjell for huden din.

Den optimale hudpleierutinen skreddersydd for deg – hudterapeutens 4 tips: 

1. Finn din hudtype

For å sette opp en hudpleierutine som fungerer, må du finne ut hvilken hudtype du har. Uansett om du har kombinert eller fet hud, trenger du hudpleie som er skreddersydd for deg. Emelie anbefaler å gjøre en hudanalyse som et første steg.

– En hudanalyse er en personlig analyse av huden din som vi i Skincity gjennomfører digitalt. Akkurat som i en klinikk eller hudpleiesalong må du svare på spørsmål om huden din, og vi hjelper deg med å kartlegge hudens behov akkurat nå, men også langsiktig, forklarer Emelie.

Etter analysen kan du få en personlig tilpasset produktanbefaling og du har mulighet til å følge opp resultatene senere via telefon eller chat.

Slik kan du gjøre en hudanalyse.

2. Finn en grunnleggende rutine – med profesjonell hudpleie

Toner, essens, peeling – ja, hudpleiejungelen er enorm og forvirrende. Derfor anbefaler Emelie at du etter hudanalysen bygger opp grunnlaget for hudpleierutinen din med tre spesifikke produkter.

– Start med å finne din hudtype, hudtilstand og hvilke spesifikke behov du har. Deretter kan du sette opp en baserutine som består av rengjøring, serum og krem.

Hos Skincity finner du et bredt utvalg av profesjonell hudpleie og hudpleiende sminke, fra ulike merker. Produktene for dine spesifikke behov kan enkelt bestilles online og leveres hjem på døren.

Emelie forklarer at det er viktig at produktene inneholder effektive ingredienser dersom man ønsker varige resultater. Hvis det er målet ditt, er det verdt å investere i profesjonell hudpleie.

– Profesjonell hudpleie er produkter som selges i salonger og klinikker av utdannede hudterapeuter eller hudleger. Innen profesjonell hudpleie finner vi vanligvis avanserte formuleringer, patenterte ingredienser og produkter med mye forskning og dokumenterte resultater.

Ta en titt på Skincitys utvalg av profesjonell hudpleie her!

3. Få råd fra en hudterapeut

Du kan selvfølgelig prøve produkter som du kommer over på sosiale medier eller som du får anbefalt av en venn, men det er ikke sikkert de vil passe dine behov. For å sikre at produktanbefalingene du mottar faktisk er pålitelige, bør du søke råd fra en ekspert.

– En sertifisert hudterapeut har bred utdannelse og god kunnskap innen mange ulike skjønnhetsområder. Hos en hudterapeut kan du derfor få råd om alt som har med huden din å gjøre; hudtype, hudtilstand, hudbehov og passende produktanbefalinger.

I tillegg til å ta hjelp av en hudterapeut for din hudanalyse, som er steg én mot en effektiv hudpleierutine, er det greit å holde kontakten med hudterapeuten din gjennom hele reisen – både for fremtidig råd og hvis du trenger veiledning langs veien.

4. Juster hudpleierutinen din etter sesongen

Du har kanskje lagt merke til at huden ofte er superfin og hydrert om sommeren? Når det kalde været setter inn derimot, er nok ikke gløden like sterk og huden føles kanskje stram.

– Det er veldig vanlig å oppleve at huden blir tørrere, uavhengig av hvilken type hud du har, når vi går mot kaldere måneder. Når været blir kaldere, blir luften tørrere og huden vår må slite med å holde fuktigheten og hudbarrieren intakt.

Derfor er det viktig å gå gjennom hudpleierutinen din før hver sesong og tilpasse den deretter – spesielt nå som det begynner å bli kjølig ute.

– Begynn å bygge opp huden igjen allerede etter sommeren for å gjøre den mest mulig motstandsdyktig før vinteren. Styrk huden med retinol og vedlikehold hudbarrieren med ingredienser som ceramider og squalane.

- Du trenger ikke nødvendigvis å rengjøre ansiktet hver morgen i løpet av vinterhalvåret. Å rense huden ordentlig er viktig, men i løpet av vinteren kan det være stressende for mange hudtyper å rense huden om morgenen, meg selv inkludert.

Emilies 3 produkttips for vintersesongen 

Styrk huden

Emelies personlige favorittprodukt med retinol. Et serum som stimulerer cellenes naturlige regenerering og reduserer aldringstegn.

– Retinol er en stjerneingrediens som har ekstremt mange fordeler for alle hudtyper og hudtilstander. Den er tilgjengelig i ulike varianter og formuleringer slik at du kan finne et retinolprodukt som passer din hud.

Klikk her for å kjøpe produktet hos Skincity!

Eksfolier huden

For Emelies, som har kombinert hud som er sensitiv med mye tekstur, er disse eksfolierende padsene perfekte. Skånsomme men effektive og perfekte for de som ofte får kviser og tette porer.

– Vi har en naturlig cellefornyelsesprosess i huden som gjør at huden eksfolierer seg selv, men med alderen og avhengig av hudtype bremses prosessen og vi må støtte huden for å få tilbake glød og en jevn hudtone.

Klikk her for å kjøpe produktet hos Skincity!

Fukt huden

En ny fuktfavoritt hos Emelie. En dypt fuktighetsgivende essens som beroliger huden samtidig som den beskytter mot dehydrering og ytre påkjenninger.

– Fuktighet er essensielt i en hudpleierutine. Ved å holde huden kontinuerlig fuktet gir vi huden de beste forutsetningene for å være sunn. Mitt tips for alle hudtyper er en rikere essens – selv en fet hudtype trenger fuktighet.

Klikk her for å kjøpe produktet hos Skincity!

Klikk her for å oppdage mer av Sincity sin hudpleieverden!

Powered by Labrador CMS