ANNONSE:

Slik får du sunne negler – og en slitesterk manikyr

Essie-lakk i fargen 'really red'.

Hvordan få sunne negler.

Publisert Sist oppdatert

Uansett om du liker å male neglene eller foretrekker den naturlige looken, er neglepleie helt avgjørende for den velstelte neglelooken. I denne artikkelen guider vi deg gjennom pleierutinen for sunne negler.

Våren er på vei med sine vakre pastellfarger og nye negletrender. De siste sesongene har bydd på moderne varianter av den franske manikyren som 'french tip' og 'baby boomer', og mye tyder på at vi kommer til å se mer av to-fargetrendene i 2023.

Neglekunst er en av tidens store skjønnhetstrender, og dersom du liker vakkert dekorerte hender kan det være ganske irriterende å ha negler som flaker seg. Men heldigvis finnes det en løsning på problemet. Med riktig pleie kan selv de mest skjøre neglene forvandles til en mandelformet 'glasert smultring'.

Vil du vite hvordan? Les deretter guiden vår nedenfor.

Essie-lakk i fargen 'unguilty pleasures'.
Essie-lakk i fargen 'unguilty pleasures'.

Hvordan få sunne negler

1) Olje er viktigere enn du tror

Essie: Neglepleie er selvpleie

Essie er en av verdens ledende merkevarer innen negletrender og -pleie. Hos Essie finner du et bredt utvalg av lakker i alle regnbuens farger samt effektive pleieprodukter som beskytter og styrker neglene – slik at de alltid ser velstelte og sunne ut. Essies pleieserie består av styrkende produkter, nærende oljer og karvekorrigerende produkter – og mye mer. Se hele utvalget av vakre farger, lakktyper og pleieprodukter her.

I løpet av en vanlig dag blir neglene utsatt for mange prøvelser. Håndvask, håndsprit og tørking (for ikke å snakke om rengjøringsmidler og såpe) bidrar til å fjerne fuktighet og fett fra neglene, som over tid sliter dem ned.

Her er en negleolje din beste venn. Apricot Nail & Cuticle Oil inneholder nærende aprikoskjerneolje og jojobaolje, som tilfører neglene den næringen de mister i hverdagen. Dette gjør neglene dine mer fleksible og gir mye pleie og fuktighet. Oljen er perfekt for å pleie både negler og neglebånd, og neglene dine vil over tid fremstå mer velstelte før base og neglelakk – eller for en fin naturlig look.

Bruk negleoljen hver dag, og jo oftere du bruker den, jo bedre. Apricot Nail & Cuticle Oil finnes både i en lakklignende flaske som du kan ha på baderomshyllen og i en helt ny to-go-variant som du kan ha med deg i vesken.

2) Mer styrke for neglene

Har du svake og tørre negler, vil en viktig del av pleierutinen være å gi dem en styrkende behandling. Det er her 'Hard to Resist Advanced Nail Strengthener Repair & Protect' fra Essie kommer inn i bildet.

Den klinisk testede behandlingen er et helt nytt tillegg til Essies utvalg av styrkende negleprodukter som har et spesielt fokus på pleie av svake negler. Lakken inneholder den spesielle MSM-teknologien, som styrker neglene og sørger for at du får synlig sunnere negler etter bare tre dagers bruk. Den pleiende formuleringen motvirker også tørrhet i neglene, noe som gir en mer velstelt look til dagene du tar en pause fra manikyren.

Hva trenger neglene dine?

'Repair & Protect'-behandlingen er, som nevnt ovenfor, seriens nyeste produkt, som fokuserer målrettet på å styrke skjøre negler. Den er perfekt for deg som har ødelagte negler, for eksempel hvis neglene har blitt tynne eller ødelagte etter bruk av skjellakk og UV-lampe. Produktet fokuserer målrettet på å gjenopprette neglenes styrke og gir dem et sunt utseende med kun et lag klar lakk.

Men har du svake negler med et gulaktig skjær, eller har neglene blitt matte og matte etter noen for mange profesjonelle manikyrøkter?

Hvis neglene dine er i en tilstand som krever litt annen pleie, kan det være lurt å prøve et av de andre spesialiserte produktene i Essies 'Hard to Resist'-serie, som er spesifikt rettet mot problemet ditt. Hvis du opplever at neglene dine har en tendens til å ha et gulaktig skjær, kan du prøve Essies 'Neutralize & Brighten', som er utviklet for å jevne ut den gulaktige tonen i tillegg til dens pleiende egenskaper. Hvis neglene dine er spesielt skjøre og triste, er 'Glow & Shine' fra Essie produktet for deg. Lakken gir en fin glans og helbreder en svak negleoverflate, slik at neglene får tilbake sin gode helse.

De første produktene i 'Hard to Resist Advanced Nail Strengthener'-serien kom i butikkene i 2021, og helt siden lanseringen har de forsterkende lakkene fått ros for sine pleiende og styrkende egenskaper blant kunder og anmeldere. Bruk negleforsterkeren som passer deg, og påfør den direkte på rene negler uten top- eller base-coat. Påfør to strøk og la deretter lakken sitte i tre dager før du fjerner den.

Manikyren som varer

Når neglene har fått mer styrke er de klare til å males i vårens vakreste farger. Her er det spesielt lurt å ta seg god tid til å gjøre manikyren grundig, for at neglene skal få en jevn og fyldig finish og at lakken skal vare lengst mulig.

Til manikyren trenger du tre lakker, først en base coat som beskytter neglene mot fargeoverføring, en farget lakk i din favorittfarge og til slutt et toppstrøk som gjør at lakken holder lenger. Sistnevnte er fristende å hoppe over, men anbefalingen herfra er klar: Husk alltid toppstrøk.

Essies splitter nye "stay longer" topplakk er det ideelle valget, og sikrer deg en manikyr som varer i opptil 7 dager. Topplakkens spesielle teknikk 'låser' fargen og tilfører en skinnende finish som gir manikyren et lekkert salongpreg.

Som en aller siste detalj er det viktig å holde huden rundt neglene godt pleiet og neglebåndene hydrert. Avslutt derfor den ferdige manikyren med å massere en liten dråpe Essie Apricot Nail & Cuticle Oil inn i neglebåndene.

Powered by Labrador CMS