ANNONSE:

Slik tar kirurgen vare på seg selv

Hudpleieproduktene som faktisk ga resultater.

Publisert Sist oppdatert

Mette Haga er en av Norges fremste plastiske kirurger, og hun ser daglig pasienter som ønsker å forbedre huden sin. – Det er veldig viktig for meg at jeg speiler pasientene mine, og noen ganger er det jo sånn at man likefullt er en rådgiver og en støttespiller ved siden av å være kirurg, forteller hun.

Å ta vare på huden sin er ikke noe Haga alltid har gjort. Tid­ ligere orket hun ikke tanken på å rense morgen og kveld, og å bruke flere kremer dag og kveld. Nå er hun derimot ekstremt glad i hudpleie, og mye kommer av at hun for en del år tilbake oppdaget et hudpleiemerke som faktisk leverte resultater. Noe hun som kirurg er veldig opptatt av i sitt yrke.

EN AKADEMISK OG ÅPEN TILNÆRMING

– Å oppdage ZOs kremer og å få mulighet til å begynne å jobbe med denne serien profesjonelt har virkelig vært en spennende reise. Jeg bruker jo kremsystemet selv, men jeg ser også mange pasienter som har så utrolig god effekt av å bytte ut hudpleien sin. Det er en virkelig oppside av yrket mitt. Jeg er jo oppriktig glad for å kunne hjelpe andre med å ta bedre vare på huden sin, forteller kirurgen.

Det er veldig viktig for Mette å se naturlig ut, og hun tror også at mange pasienter som kommer til henne kommer fordi hun nettopp verdsetter dette selv.

I Norge ser vi at mange har slurvet med solbeskyttelse gjennom ungdomsårene og deler av voksenlivet. Mange har lys hud og for mye soleksponering vet jo nesten alle nå er veien til grov hud med store porer, linjer og furer og andre hudtilstander. Ikke minst er mange plaget av ujevn hudtone og pigmentering. Dette er noe jeg er så glad for at jeg ganske enkelt kan hjelpe mine pasienter med. Å skreddersy et krem­ program for mine pasienter synes jeg er veldig givende.

METTES METODE

Selv elsker Mette blant annet ZO Daily Power Defense på dag­ tid, som gir reparasjon av DNA og tilfører antioksidanter. Hver kveld sverger hun til ZO Wrinkle + Texture Repair for tilførsel av retinol som forbedrer hudstrukturen og reduserer linjer og porer. En annen favoritt er ZO Illumination AOX serum som

gir tilførsel av fuktighet og en ekstraordinær glød. Og, – hun renser huden sin religiøst morgen og kveld.

– Som 36 åring fikk jeg noe som kalles basaliom, altså en tidlig og ganske snill versjon av hudkreft. I tillegg hadde jeg begynt å få store problemer med pigmentforandringer. Dette skyldtes for mye sol uten beskyttelse i ung alder. Hudkreften måtte fjernes, og dette var for meg en ordentlig vekker. Etter dette fikk jeg selv et endret fokus på at selv i ung alder må huden pleies med aktive stoffer, hudskader må reverseres, og huden må beskyttes for UVA og UVB stråler. Jeg fikk virkelig endret hudpleierutinene mine.

Mette er dessuten svært aktiv, og hun er opptatt av å holde seg i form.

– Jeg må faktisk trene både kondisjon og styrke for å holde meg i form for jobben min. Jeg står timevis ved operasjons­ bordet og det er en fysisk krevende jobb. Dessuten liker jeg det faktum at jeg holder meg klar i hodet av en tur ute i fjell­ heim eller en løpetur, sier kirurgen.

Mette spiser også sunt, og de siste årene har hun blitt mer og mer opptatt av å spise ren mat.

– Jeg spiser også mindre kjøtt enn jeg pleide, og er egentlig veldig glad i vegetariske retter. Jeg er flink til å få i meg nok grønnsaker og frukt og ikke minst så drikker jeg mye vann. Det tror jeg også man ser på huden. Å ha det bra på innsiden synes på utsiden. Selv om det gjentas til det kjedsommelige, ler hun.

Mettes beste tips til alle som er opptatt av å ta vare på huden sin er å ikke utsette å begynne med aktive kremer. Og å bruke solkrem, året rundt, og hver dag.

– Det vi alle ønsker oss er en sunn hud som ser naturlig ut, og at vi tar vare på det vi allerede har. Det oppnår jeg både for pasientene mine og meg selv med å bruke ZOs hudpleie­ system, avslutter kirurgen.

PRODUKTER

ZO Radical Night Repair

Nytt år er for mange riktig tid for en hjemmepeel. ZO Radical Night Repair har 1% potent retinol og bidrar til raske resultater, fantastisk glød, jevnere hudtone og anti­age effekt.

ZO Wrinkle + Texture Repair

Forny huden med potent retinol. Denne kremen bidrar til hudfornyelse, forbedre fine linjer og rynker og gi en jevnere hudtekstur. Som en ekstra bonus får de fleste en flott glød.

ZO Recovery Crème

Vinteren er her og mange trenger litt ekstra hydrering. Recovery Créme gjenoppretter hydre­ ring i huden og bidrar til å gi en jevnere, fastere hudtekstur. Kremen gir en umiddelbar boost og styrker huden samtidig som den demper synlig rødhet og irritasjon.

ZO Illuminating AOX Serum

Illuminating AOX Serum er et nytt avansert antioksidantserum som jobber målrettet for å redusere inflammasjon i huden. Serumet har ny patentert teknologi – ZOPOLY® som beskytter mot ytre og indre negativ påvirkning som trigger for tidlige aldringstegn. Produktet gir umiddelbart hydrering og en klarere hud med en «soft fokus» finish.

Powered by Labrador CMS