ANNONSE:

Vitamin C gir huden en strålende glød og jevner ut hudtonen – men bruker du det riktig?

Alt du trenger å vite om Vitamin C i hudpleie.

Publisert Sist oppdatert

Den jevner ut hudtonen, gir en nydelig glød, reduserer forstørrede porer og tilfører huden masse fuktighet. Det høres jo nesten for godt ut til å være sant.

Vitamin C er en fantastisk multitasker som pleier huden på mange forskjellige måter – hvis du passer på å bruke ingrediensen på riktig måte.

Hudpleieverdenen er full av nye teknologier, ingredienser og metoder. Hvis du noen ganger synes det kan være forvirrende, finnes det tre enkle huskeregler: Hyaluronsyre gir fuktighet, retinol reduserer fine linjer og rynker, og sist men ikke minst: C-vitamin gir glød.

Vitamin C er en ingrediens som ofte går litt under radaren når det gjelder hudpleie, og det er litt synd, for vitaminet fra sitrusfrukter er helt fantastisk å ha på huden.

Ikke bare gir vitaminet masse glød; den reduserer også pigmentering, beskytter huden mot forurensning og gir en jevn hudtone.

Bruk vitamin C alene, eller kombiner det med for eksempel retinol og hyaluronsyre for en trippel hudpleieeffekt.

I denne artikkelen fokuserer vi på det gunstige C-vitaminet, dets effekt og hvordan du best kan bruke produkter med C-vitamin.

Revitalift Clinical Vitamin C Serum

Hvis du ser etter et serum som gir deg alle fordelene med vitamin C for huden, er Revitalift Clinical Vitamin C Serum det perfekte produktet for deg.

Serumet er formulert med 12 % rent vitamin C og i kombinasjon med vitamin E og salisylsyre bekjemper det ujevn hudtone, synlige porer og fine linjer.

Etter bare én måneds bruk vil du merke at huden har blitt glattere og har fått dobbelt så mye glød. Les mer om det aktive serumet i denne artikkelen.

Finn produktet her.

Hvordan bruke vitamin-C

1. Velg riktig serum

Hvis du synes vitamin C høres ut som den perfekte ingrediensen for hudpleiemålene dine, er det første trinnet å finne det riktige produktet. Her er det først og fremst viktig å kjenne forskjellen på de ulike formene for vitamin C.

L'Oréal Revitalift Clinical Vitamin C Serum inneholder den suverent mest dokumenterte og effektive formen av vitaminet, som kalles 'askorbinsyre'. Askorbinsyre er kjent og elsket for sin evne til å gi jevnere hud, mer glød og også for sin anti-aldringseffekt: C-vitamin hjelper også med å bekjempe rynker og pigmentflekker.

Selv om C-vitamin er multifunksjonelt og ganske effektivt, kan det være en god idé å kombinere det med andre ingredienser som øker de gode resultatene ytterligere. Her er også L'Oréals Revitalift Clinical Vitamin C Serum et godt valg.

Det aktive serumet inneholder, i tillegg til sin 12 % konsentrasjon av vitamin C, både antioksidanten vitamin E og salisylsyre (BHA). Salisylsyre er det du kanskje kjenner som en kjemisk peeling eller syrepeeling – og ikke vær redd, det er ikke så farlig som det kan høres ut, snarere tvert imot. Salisylsyre er helt fantastisk for effektiv peeling av huden. Den fjerner de døde hudcellene, renser tilstoppede porer og forfiner generelt huden.

Den unike sammensetningen av vitamin C, vitamin E og salisylsyre gjør L'Oréals Revitalift Clinical Vitamin C Serum til et konsentrat som øker hudens glød. I tillegg har det gunstige effekter både for de som lider av uren eller ujevn hud, de som ønsker å bli kvitt pigmentforandringer, eller de som ønsker å minimere aldringstegn og fine linjer.

Få maksimal effekt av ditt L'Oréal Revitalift Clinical Vitamin C Serum ved å bruke dagkremen fra samme serie, Revitalift Clinical Daily Fluid UVA.

Du finner produktet her.

2. Velg riktig dagkrem

Når du bruker vitamin C i serumet ditt, er det en god idé å maksimere resultatene ved å supplere med en dagkrem som matcher serumet ditt.

Her er det viktig å fokusere hudpleien på solbeskyttelse i tillegg til de pleiende ingrediensene. Med L'Oréal Revitalift Clinical Daily UVA Fluid får du både UVA og UVB beskyttelsesfaktor 50. Kombinert med vitamin C får du dermed den ultimate beskyttelsen for huden, selv når UV-indeksen treffer høyden i sommermånedene. Dagkremen inneholder også et derivat av vitamin C i seg selv, nemlig vitamin Cg.

Vitamin Cg, også kjent som 'askorbylglukosid', er en mildere form for vitamin C. Den har mange av de samme gunstige effektene som ren C-vitamin, og kombinerer du de to formene for C-vitamin har du den perfekte kombinasjonen av ingredienser for en fin vårglød.

Bruk derfor gjerne både serum og dagkrem fra L'Oréal Revitalift Clinical-serien. På denne måten er du sikker på å gi huden de beste forutsetningene for maksimal glød – både sommer og vinter.

Oppbevar C-vitamin riktig

Vi har nå slått fast at vitamin C er en ekstremt gunstig og multifunksjonell ingrediens som kan gjøre underverker for huden. Derfor er det også viktig at du oppbevarer C-vitaminet ditt riktig.

Den aktive ingrediensen kan oksidere hvis den utsettes for lys, luft eller høye temperaturer. Derfor er tommelfingerregelen at du bør oppbevare C-vitaminet ditt i en lufttett beholder, husk å skru lokket godt på og oppbevar også produktene dine i kjøleskapet. Det kalde og mørke miljøet er akkurat slik vitamin-C liker det.

5 vitamin-C-spørsmål til dermatolog Dr. Miray Al-Mustafa

Hvorfor skal man bruke vitamin C serum?

– Vitamin C serum jevner ut hudtonen, den øker gløden i huden og er med på å redusere fine linjer og rynker – og i tillegg så beskytter den mot UV-stråler.

Jeg har veldig sensitiv hud – kan jeg bruke vitamin C serum?

– Det kan man, men da må man begynne forsiktig – kanskje bare én kveld i uken, og så øke gradvis.

Hva er ren vitamin C?

– Det er det mest dokumenterte, som gir mest glød og best effekt.

Når skal man bruke vitamin C serum?

– Man bør bruke det på morgenen og ha det under solkremen – da gir det best beskyttelse.

Advertisement

Treenigheten: Vitamin C, Vitamin A og Hyaluronsyre

Vil du ha maksimal effekt i forhold til både glød i huden, anti-aldring og fuktpleie? Da bør du kombinere vitamin-C med to andre ingredienser kjent for sine beviste effekter.

Her snakker vi vitamin A, også kjent som retinol, og hyaluronsyre, som gir huden masse fuktighet.

Bruk vitamin C-serumet om morgenen og suppler ved å bruke vitamin A-serumet om kvelden. Hyaluronsyre er en mild ingrediens som alltid bidrar til å fukte huden og gi den fylde, derfor kan du bruke den både morgen og kveld. Start med hyaluronsyre, bruk deretter vitamin A eller C før du avslutter med dag- eller nattkrem.

Powered by Labrador CMS