ANNONSE:

Zara Larsson: «Femininitet handler om å uttrykke seg så ekte som mulig uten å be om unnskyldning for det»

Zara Larsson har for lengst skrevet seg inn i musikkhistorien, men historien om den svenske superstjernen går mye lenger enn bare virale hits. Zara Larssons stemme blir ikke stille når sangen er over. Tvert imot bruker hun plattformen sin for å fremme søsterskap og fellesskap – og ikke minst: dele innflytelsen hun har med andre. 

Publisert Sist oppdatert

Hun er en av Skandinavias største popstjerner, som med suveren vokal har sunget seg rett inn på spillelistene til strømmetjenestene år etter år. Men selv om Zara Larsson er historien om en suksess, har hun ingen intensjoner om å la seg definere så enkelt. Med idealer om feminin styrke og friheten til å være akkurat den du er, er hun forbildet som inspirerer til konfrontasjon med tradisjonelle oppfatninger.

«Jeg prøver å være et forbilde ved å ta plass, og jeg ser opp til kvinner som sier fra uansett hva det måtte koste», forklarer hun.

Med sin energi og trendsettende fremtoning eier Zara Larsson sin «performance», scene og ikke minst seg selv. Det er nettopp derfor hun har blitt valgt som ambassadør for Jean Paul Gaultiers nye duft Gaultier Divine.

«Det er den typen duft du legger merke til. Den er selvsikker, feminin og bekymringsløs, og den balanserer det søte med det florale," forklarer Zara Larsson.

I denne artikkelen har vi intervjuet Zara Larsson om hennes forhold til femininitet, frihet – og ikke minst hvordan hun foretrekker å lukte når hun skal okkupere et rom.

Gaultier Divine Eau De Parfum fra Jean Paul Gaultier 

Med Gaultier Divine introduserer det franske motehuset et helt nytt duftunivers. Den florale hjertenoten av hvite liljer får sin unike friskhet fra en salt toppnote, og duften komplementeres med luftige marengs. Duften er skapt for den moderne kvinnen og kommer i en flaske som – akkurat som Zara Larsson – er kledd i et gyldent korsett. En siste detalj i duften som vitner om kvinnelig empowerment. 

 Gaultier Divine by Jean Paul Gaultier 50ml, kr 1115. 

Vil du også prøve den forførende Jean Paul Gaultier-duften, får du nå en eksklusiv speileske med på kjøpet om du handler duften hos Fredrik & Louisa. Verdi: kr 300*

Finn din Gaultier-duft her.

*Så langt lageret rekker. 

Intervju med Zara Larsson 

Hva betyr femininitet for deg? 

– Femininitet handler om autentisitet. Om å uttrykke seg så ærlig som mulig uten å be om unnskyldning for hvem man er. Jeg prøver å være en rollemodell ved å ta den plassen jeg trenger, og jeg ser opp til kvinner som uttrykker seg selv uansett hva det koster.

Synes du samfunnet gir kvinner rom til å eksistere på sine egne vilkår?

– Nei, men vi er på vei i riktig retning. Jeg ser hvordan kvinner skaper plass for hverandre og for alle former for skjønnhet. Fordelen med det globaliserte samfunnet er at skjønnhet er mye mer demokratisert enn tidligere, og vi blir eksponert for mange flere former og farger. Så jeg er optimistisk.

Hvordan kan kvinner vise solidaritet med hverandre? 

– Hvis du har makt, del den med andre kvinner. Personlig prøver jeg å omgi meg med kvinnelige forfattere og produsenter, og jeg ansetter kvinner til teamet mitt når jeg er på turné. Det er vår plikt å hjelpe hverandre med å bygge en sterk CV.

Hvilken duft velger du når du vil skinne og føle deg handlekraftig? 

– Noe sexy. Jeg liker sammensamme dufter som begynner friskt, men under overflaten er det masse overraskelser. Jeg liker dristige dufter som fyller rommet og får folk til å snu seg etter meg. Og jeg liker å kombinere duften med en nesten komisk høy platåsko for ekstra oppmerksomhet.

Du er ambassadør for Jean Paul Gaultiers «Gaultier Divine». Hvordan beskriver du duften? 

– Det er en duft som man legger merke til. Den er selvsikker, feminin og bekymringsløs, og balanserer det søte med det florale. Jeg kan ikke vente med å bruke den i min hverdag og vite at alle jeg møter vil synes jeg dufter av eleganse.

Historien om Jean Paul Gaultier 

Da Jean Paul Gaultier begynte å ­designe på 1970-tallet, ble han ­umiddelbart berømt og beryktet. Han nektet å bli definert av de ­etablerte motehusenes begrensninger, og ord som «provoserende» og «ukonvensjonell» ble brukt av motemagasiner for å beskrive hans kolleksjoner.

Jean Paul Gaultier gikk sin egen vei og kreerte skredder­sydde kjoler, korsetter med spiss byste og toppløse plagg. Mange kjenner også igjen de ikoniske sjømannsstripene, som ble hans signatur.

Som en av de første og viktigste talspersonene for en fri, allsidig og tolerant moteverden, er Jean Paul Gaultiers’ perspektiv synonymt med dagens tid og en hyllest av femininitet. Han har ofte brukt mot­bevegelser, samfunnstrender og tidsbestemte idealer som inspirasjon for sine kolleksjoner, for deretter å bryte dem ned og sette dem sammen på nye, ofte provoserende, måter. Det mest ikoniske eksempelet er arbeidet med korsettet, et plagg som i århundrer har begrenset kvinner med sine stramme snører. Dette er en symbolikk som Jean Paul Gaultier har forsøkt å omdefinere over flere tiår.

Mange husker sikkert det nå ikoniske øyeblikket da Madonna under sin tredje verdensturné i 1991 bar det omtalte, skreddersydde Jean Paul Gaultier-korsettet i rosa silke med en kjegleformet byste foran tusenvis av tilskuere. Madonna ble et symbol på kvinnelig empowerment.

I tillegg til haute couture er Jean Paul Gaultier kjent for sitt duftunivers, som har fascinert verden i over 30 år. Akkurat som hans moteunivers er duftene preget av frihet, dristighet og sensasjon.

Kjøp Gaultier Divine her

Powered by Labrador CMS